Marcel Conijn mist het podium in de Dutch Masters in Axel door kapotte uitlaat

Marcel Conijn van het Pol Motors Husqvarna team heeft in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Axel een top drie plaats weten te behalen. De rijder uit Terschelling reed in de eerste manche een aantal ronden aan de leiding en wist hierin op een derde plaats te finishen. In de tweede manche was hij opnieuw aan het strijden om een top drie plaats totdat hij na een bult hard landde op een knip. Dit had tot gevolg dat zijn uitlaat plat gedrukt werd en vervolgens van de cilinder afschoot. Marcel moest naar de pits om het probleem te laten verhelpen waardoor er uiteindelijk niet meer in zat dan een twintigste plaats.

Door de enorme inzet van de organiserende club lag het circuit er goed bij. Daarnaast had de nieuwe opzet van het kampioenschap voor een mooie aankleding van het circuit gezorgd en daarnaast zorgden de zon en het sterke deelnemersveld ervoor dat er veel mensen op deze eerste wedstrijd af waren gekomen.

Nadat Marcel in de vrije training rustig het circuit had verkent was hij er klaar voor om in de tijdtraining een snelle tijd neer te gaan zetten. Heel even moest hij nog de pits in om vanwege een klein mankement van motor te wisselen. Toen hij terug op het circuit was, wist hij al vrij snel een goede tijd op de klokken te zetten waarmee hij lang op pole position stond. Toch wist Jago Geerts er nog net een paar honderdsten van een seconde onderdoor te duiken waardoor Marcel de training tevreden afsloot op een tweede tijd.

Op zijn JM getunede Pol Motors Husqvarna slaagde Marcel erin om in de eerste manche kopstart te pakken. Het Deense talent Mikkel Haarup had in de tweede bocht een betere lijn en wist hem voorbij te schieten. Gelijk ging Marcel terug in de aanval en wist niet veel later de koppositie terug in handen te nemen. Een aantal ronden hield hij stand op de eerste plaats maar toen werd de druk van de aanstormende vier te groot en moest hij een paar plaatsen prijsgeven en viel terug naar een vierde plaats. Marcel gaf zich niet zomaar gewonnen en bleef in strijd met Haarup. Even leek het erop dat hij hem in de allerlaatste ronde zou terug pakken maar helaas lukte dit net niet. Omdat de tweede man in de fout ging, schoof Marcel toch nog een plaats op en kwam op een nette derde plaats over de finish.

Bij de start van de tweede manche was Marcel net iets te laat met zijn reactie en miste hierdoor de eerste meters. Dit had tot gevolg dat hij in het gedrang terecht kwam en zelfs met 1 hand aan het stuur een ingehaakte rijder van zich af wist te schudden. Ondanks dit zat hij er toch nog redelijk bij en kon op een achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. Al vrij snel ging hij in de aanval op de rijders voor hem en met een goed ritme wist hij iedere ronde wel een plaats winst te boeken. Gedurende de wedstrijd kreeg hij de derde plaats in handen en er zat zeker nog meer in. Echter na een springbult kwam Marcel te hard in aanraking met een knip en dit had tot gevolg dat de uitlaat plat werd gedrukt en uit de cilinder schoot. Hierdoor verloor zijn motor vermogen waardoor hij besloot om de pits in te gaan om alles met een balkje weer enigszins in vorm te drukken. Toen dit redelijk gelukt was, kon Marcel na wat oponthoud toch zijn wedstrijd nog vervolgen en scoorde met een twintigste plaats het laatste punt.

Ondanks de tegenslag in de tweede manche eindigde Marcel in het dagklassement toch nog op een negende plaats. Aankomende zaterdag komt hij aan de start in de derde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 125cc in Oldebroek.

Recent Posts