Marcel Conijn sterk tweede in NK 125cc in Heerde

By
In NK MX2

Marcel Conijn van het Pol Motors Husqvarna team is in de tweede wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 125cc in Heerde op een sterke tweede plaats geeindigd.

In beide manches reed hij netjes en constant en dit zorgde ervoor dat hij in beide manches op een tweede plaats werd afgevlagd.

De organisatie in Heerde had het circuit tijdig op ‘’afloop’’ gelegd en hierdoor kon de baan de vele regenval op de dagen voorafgaande aan het evenement goed aan. In tegenstelling tot veel andere wedstrijden, die werden afgelast, ging de wedstrijd in Heerde gewoon door.

Wel was duidelijk dat de baan loodzwaar zou gaan worden. Marcel voelde zich in de training al snel thuis op het circuit en wist in zijn groep de snelste tijd op de klokken te zetten. Hiermee liet hij zien dat het met zijn snelheid goed zat en dat de door JM getunede Husqvarna perfect loopt!

Met vertrouwen bereidde Marcel zich voor op de eerste manche. Hij pakte een goede start en dook op een tweede plaats de eerste bocht in. Samen met leider Jago Geerts wist hij gelijk een gat te slaan op de rest van de concurrentie. In het begin van de wedstrijd kon Marcel goed in de buurt blijven bij Jago en waren de verschillen klein. Marcel probeerde de druk op de ketel te houden door een aantal keren te versnellen. Helaas mocht dit niet baten en hield het Belgische talent het hoofd koel. Beide rijders liepen ver weg bij hun achtervolgers en na een sterk gereden wedstrijd kwam Marcel op een mooie tweede plaats over de finish.

In grote lijnen bracht de tweede manche hetzelfde beeld. Jago pakte opnieuw kopstart maar Marcel kwam na het passeren van Jarni Kooij al snel aan op een tweede plaats. Ondertussen was de baan loodzwaar geworden en lag er verraderlijk bij. Jago en Marcel gingen opnieuw de strijd met elkaar aan. Geconcentreerd stuurde Marcel zijn Pol Motors Husqvarna over het circuit. In het midden van de wedstrijd begreep hij het pitboard verkeerd. Hij dacht dat de derde man aan het inlopen was. Dit was helemaal niet het geval maar hierdoor begon Marcel weer iets te versnellen en begon in te lopen op Geerts. Het gat was echter te groot om dicht te rijden waardoor Marcel ook nu op een verdienstelijke tweede plaats over de finish kwam.

Met een 2-2 in de manches eindigde hij ook op een tweede plaats in het dagklassement. Dit goede resultaat geeft Marcel vertrouwen voor de start van de Dutch Masters of Motocross, die aankomende zondag van start zal gaan in het Zeeuwse Axel.

Recent Posts