Succes en tegenslag voor Marcel Conijn in NK 125cc in Boekel

By
In NK MX2

Marcel van Conijn van het Pol Motors Husqvarna team heeft in de eerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 125cc in Boekel een top drie plaats weten te behalen. De rijder van Terschelling kreeg in de eerste manche een tegenslag te verwerken want door een losgelopen achterwielmoer kwam hij tot stilstand waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche revancheerde hij zich door op een derde plaats over de finish te komen.

Gelukkig was het in de aanloop op de wedstrijd een aantal dagen droog geweest waardoor de baan er perfect in lag. Omdat er veel rijders op de wedstrijd af waren gekomen, werd er in twee groepen getraind. Marcel nam even rustig de tijd om de baan te verkennen en ging vervolgens op pad om een snelle tijd neer te zetten. Dit lukte en hij kwam uit op een tweede tijd waarmee hij in beide manches vroeg op mocht rijden naar het starthek.

Voor de eerste manche werd de baan nog even goed bekeken. Marcel was er klaar voor en bereidde zich vol enthousiasme voor. Bij het vallen van het starthek kwam Marcel redelijk goed weg maar door een misschakeling midden op het startterrein verloor hij een aantal plaatsen en dook hierdoor op een zevende plaats het bos in. Gelijk ging hij in de aanval op de rijders voor hem en in de eerste paar ronden liep het lekker. Echter in de derde ronde kwam zijn opmars tot een abrupt einde want hij kwam tot stilstand. In eerste instantie dacht hij dat de versnellingsbak kapot was maar later bleek de moer van het achterwiel losgelopen te zijn en die had alles scheef getrokken. Verder rijden was hierdoor niet meer mogelijk waardoor Marcel teleurgesteld terug moest naar het rennerskwartier.

Na de tegenslag in de eerste manche was Marcel er opgebrand om in de tweede manche een goed resultaat neer te zetten. Hij begon veelbelovend want hij dook als leider de eerste bocht in en voerde het deelnemersveld aan. In de beginfase werd hij gepasseerd door Jago Geerts, die op dit moment een klasse beter is als de rest. Ronde na ronde wist Marcel de tweede plaats vast te houden maar in het midden van de wedstrijd verloor hij zijn ritme en ging het even wat moeizamer. Dit had tot gevolg dat Roan van de Moosdijk de tweede plaats over nam en ook Sander Agard Michelsen begon de druk op te voeren. Echter door een valpartij van de Deen kon Marcel onbedreigd naar de finish rijden en werd op een derde plaats afgevlagd.

De snelheid van Marcel is er waardoor hij de komende weken aan de details zal gaan werken. Op zondag 6 maart staat de tweede wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 125cc op het programma in Heerde.

Recent Posts