Winst en tegenslag voor Marcel Conijn in het NK 125cc in Oldebroek

By
In NK MX2

Marcel Conijn van het Pol Motors Husqvarna Team heeft zaterdag tijdens de derde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 125cc in Oldebroek een manche weten te winnen maar kreeg daarnaast ook een tegenslag te verwerken. Marcel reed in de eerste manche aan de leiding totdat hij een probleem kreeg met zijn versnellingsbak waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche revancheerde hij zich door vanaf een achtste plaats terug naar voren te komen en de manche winnend af te sluiten.

Marcel reisde uiterst gemotiveerd af naar de wedstrijd in Oldebroek. In de training had hij zijn draai al snel gevonden op het technische circuit en knalde er een hele snelle ronde uit waarmee hij de pole position pakte.

De Pol Motors Husqvarna vertrok in de eerste manche als een raket bij de start en als tweede kwam hij de eerste bocht uit. Gelijk ging hij in de aanval op leider Rick Elzinga en een halve ronde later had hij deze te pakken. Gelijk wist hij een klein gaatje te slaan en had alles goed onder controle. Echter in de derde ronde kreeg de rijder van Terschelling af te rekenen met een probleem met de versnellingsbak, wat uiteindelijk het einde van de wedstrijd betekende. Zwaar teleurgesteld keerde Marcel terug naar het rennerskwartier waar hij zich op begon te peppen om in de tweede manche zijn revanche te gaan nemen.

In de tweede manche kwam hij minder goed weg bij de start en kwam in de verdrukking terecht. Door in de eerste bocht voor de buitenlijn te kiezen, wist hij gelijk al verschillende rijders te passeren en kon op een achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. In de daaropvolgende ronden kwam hij naar voren en liet regelmatig de snelste rondetijden op de klokken noteren. Toen hij aan het achterwiel kwam van tweede man Raf Meuwissen ontstond er een spannend duel. Meuwissen gaf goed partij maar Marcel had maar 1 doel voor ogen en dat was deze manche winnen. Met een mooie inhaalmanoeuvre rekende hij af met Meuwissen en begon het gat tot aan Sander Agard Michelsen te dichten. Een aantal ronden had hij nodig om het gaatje te vinden waar hij de koppositie over kon nemen. Ook Michelsen werd op een nette manier aan de kant gezet door Marcel. In het resterende deel van de wedstrijd bleef hij het tempo strak houden en sloot de manche winnend af.

Op de terugreis naar Terschelling werd op zondag de eerste clubwedstrijd in Marum aangedaan. Marcel wist hier tussen de zware viertakten de dagzege te pakken met een 2-1 in de manches. Op zondag 3 april staat de volgende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 125cc op het programma in Westerbork.

Daguitslag NK 125cc in Oldebroek:

1 Sander Agard Michelsen 195 Pnt

2 Youri van’t Ende 183 Pnt

3 Raf Meuwissen 182 Pnt

4 Jarni Kooij 172 Pnt

5 Damian Bergevoet 166 Pnt

40 Marcel Conijn 100 Pnt

Recent Posts