Grieperige Marcel Conijn finisht als derde in NK 125cc in Westerbork

By
In NK MX2

Marcel Conijn van het Pol Motors Husqvarna team is zondag in het Nederlands Kampioenschap 125cc in Westerbork op het podium geeindigd. De rijder van Terschelling was nog herstellende van griep en voelde zich zeker nog niet de oude. Toch vocht hij voor wat hij waard was en wist met een 4-3 in de manches toch netjes derde te worden in het dagklassement.

Marcel had in de aanloop op de wedstrijd in Westerbork een slechte week achter de rug. Op maandag kreeg hij griep en was hier op zondag nog niet van hersteld. Toch was hij vastbesloten om te rijden en probeerde er het beste van te maken. De dag begon positief want in de tijdtraining zette hij al vrij snel een tweede tijd op de klokken. Niet veel later wist hij zijn tijd nogmaals aan te scherpen en veroverde hiermee de pole position.

In de eerste manche vertrok de door JM getunede Pol Motors Husqvarna als een speer bij de start en als tweede kon hij aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging hij in de aanval en wist binnen een aantal bochten de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Normaal zou hij het tempo de hele wedstrijd strak moeten kunnen houden maar nu moest het lichaam van Marcel al snel in zijn reserves waardoor het tempo naar beneden ging. Ondanks dit knokte Marcel dapper door en zat in de slotfase meer dood dan levend op de motor. Gedurende de wedstrijd moest hij drie rijders laten passeren en kwam helemaal leeggereden op een vierde plaats over de finish.

Het circuit was in de tweede manche loodzwaar geworden en dit betekende dat het er voor Marcel zeker niet makkelijker op zou gaan worden. Na het vallen van het starthek zat hij er iets minder goed bij dan in de eerste manche en kwam rond de achtste plaats uit de eerste bocht. Omdat Marcel niet veel energie meer over had, besloot hij om zijn manche ditmaal anders in te delen. Langzaam maar zeker kwam hij steeds iets verder terug naar voren en in het tweede deel van de wedstrijd had hij mooie gevechten met Raf Meuwissen en Raivo Dankers. Marcel wist beide rijders een plaats terug te zetten en kwam moegestreden op een derde plaats over de finish.

Met een 4-3 in de manches eindigde hij op een nette derde plaats in het dagklassement. Deze week zal Marcel proberen om terug op krachten te komen en hoopt aanstaande zondag bij de volgende NK in Lelystad weer fit achter het starthek te kunnen verschijnen.

Recent Posts