Marcel Conijn knokt zich naar derde plaats in het NK 125cc in Lelystad

By
In NK MX2

Marcel Conijn van het Pol Motors Husqvarna team is in het Nederlands Kampioenschap 125cc in Lelystad op het podium geeindigd. De rijder van Terschelling moest in beide manches vanaf een achtste plaats naar voren komen. Op een circuit zoals Lelystad, waarop de verschillen klein zijn, viel dit niet mee. Toch knokte Marcel voor alles wat hij waard was en wist met een 3-4 in de manches toch derde te worden in het dagklassement.

Na een week met een aangepast fysiek trainingsschema was Marcel weer fit om er in Lelystad tegenaan te gaan. Het circuit was behoorlijk op de schop geweest en dit zorgde ervoor dat de organisatie er weer een prachtige, uitdagende baan neer hadden gelegd. De rijders moesten zich in de korte vrije training snel aan passen alvorens ze de tijdtraining in gingen. Marcel ging in de beginfase gelijk op pad om een snelle tijd neer te zetten. Een aantal ronden stond hij op de snelste tijd maar uiteindelijk kwamen Roan van de Moosdijk en Sander Agard Michelsen er met een paar honderdsten onderdoor waardoor hij de sessie afsloot op een derde plaats.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden knalde, zat Marcel er goed vooraan bij maar toen het deelnemersveld in de tweede bocht iets naar buiten waaierde, kon Marcel er niet omheen en kon hierdoor pas op een achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. Omdat de verschillen tussen de rijders erg klein waren, moest Marcel flink aan de bak om plaatsen winst te boeken. Het publiek kreeg een mooie wedstrijd te zien want een groepje van rijders ging als aan een touwtje over het circuit waarbij mooie inhaalmanoeuvres werden geforceerd en uitremacties werden gemaakt. Marcel wist plaats voor plaats verder naar voren te komen en kreeg in de slotfase de derde plaats in handen, om deze vervolgens niet meer uit handen te geven.

Ook in de tweede manche moest Marcel van rond de achtste plaats terug naar voren zien te komen. Dit was een nadeel voor de rijder van Terschelling want hij wilde graag voorin mee kunnen strijden. In de beginfase kon hij nog niet lekker in zijn ritme komen maar in het midden van de wedstrijd veranderde dit en begon hij aan een opmars. Hij werkte zich op tot aan het achterwiel van derde man, Rick Elzinga. Die hield het hoofd echter zo koel dat Marcel nergens een plaats kon vinden om hem te passeren. Met een verschil van 3/100 moest Marcel in deze manche genoegen nemen met een vierde plaats.

Met een 3-4 in de manches eindigde de Pol Motors Husqvarna-rijder toch op een derde plaats in het dagklassement. Aankomende zondag gaat het Nederlands Kampioenschap 125cc verder in Veendam.

Recent Posts