Marcel Conijn mist nipt het podium in de Dutch Masters in Mill

Marcel Conijn van het Pol Motors Husqvarna team is in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross 125cc in Mill net naast het podium geeindigd. In de eerste manche reed Conijn een sterke wedstrijd en wist hierin op een tweede plaats over de finish te komen. In de tweede manche was zijn start net iets minder goed en slaagde hij er niet in om het verschil te maken. Toen de vermoeidheid toe begon te slaan, koos hij ervoor om de manche zonder onnodige risico’s te nemen uit te rijden en te kiezen voor een zesde plaats.

Het circuit van Mill lag er op zondagochtend mooi bij met een aantal uitdagende sprongen en wavesecties erin. In de week voor Mill had Marcel niet veel kunnen trainen door een heupblessure die hij een week eerder had opgelopen in het NK 125cc in Veendam. Hij was gemotiveerd om de flow weer terug te vinden in Mill en begon dan ook gretig aan de tijdtraining. Hierin ging het lekker want hij wist een snelle tijd neer te zetten waarmee hij uit kwam op een vijfde tijd. De tijden lagen allemaal dicht bij elkaar maar telkens als Marcel zijn tijd iets scherper wilde zetten, kwam hij door de drukte in de problemen waardoor hij genoegen moest nemen met een vijfde tijd.

Op zijn JM getunede Pol Motors Husqvarna pakte hij een goede start in de eerste manche en kwam op een zesde plaats door de eerste bocht. In de beginfase probeerde hij de aansluiting vast te houden, om vervolgens na een aantal ronden het verschil te gaan maken. Dit lukte goed en hoe langer de manche duurde des beter begon Marcel zich te voelen. Drie ronden voor het einde nam hij de tweede plaats in handen maar omdat er op het scherpst van de snede gestreden werd, moest hij deze positie een ronde later weer afstaan. Marcel had nog iets energie over en wist de tweede plaats niet veel later terug in handen te nemen en wist deze positie vast te houden tot over de finish.

In de tweede manche was het circuit echt loodzwaar geworden door al het geweld wat er op deze dag over de baan ging. Bij de start van de tweede manche was Marcel iets te gretig en reed daarom net iets te vroeg aan. Dit pakte niet helemaal goed uit maar toch kon hij nog in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de eerste ronde wist hij al verschillende rijders te passeren en kwam op een vijfde plaats voorbij start/finish. Hij moest een klein gaatje naar de top vier dicht gaan rijden en zette daarom alles op alles. Het rijden ging lekker maar helaas begon in het tweede deel van de wedstrijd toch de vermoeidheid hem parten te spelen. Marcel koos ervoor om de wedstrijd op een constant tempo uit te rijden en met een zesde plaats belangrijke punten voor het kampioenschap te scoren.

Met een 2-6 in de manches eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement en miste hiermee het podium op slechts 1 punt. Dit was toch wel even zuur maar Marcel is tevreden over zijn rijden en dit geeft hem vertrouwen voor de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in het Letse Kegums. Deze wedstrijd staat aankomend weekend op het programma.

Recent Posts