Marcel Conijn scoort EK punten in Italie

By
In EMX250

Marcel Conijn van het Pol Motors Husqvarna team heeft tijdens de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in het Italiaanse Arco di Trento EK punten weten te scoren. In de eerste manche kwam Marcel niet in zijn ritme en zat er niet meer in dan een 31e plaats. Tijdens de tweede manche ging het rijden veel beter en dit resulteerde in een 19e plaats, waarmee hij twee EK punten pakte.

Het circuit in Italië lag er nat en modderig bij, doordat het in de voorafgaande week veel had geregend. Marcel zat in de eerste kwalificatie groep en dit betekende dat de baan nog erg nat en glibberig was. Tijdens de vrije training zat Marcel goed op de motor en had goede moed om een goede tijd neer te zetten. Wanneer de tijdtraining begon, duurde het echter lang voordat er echt een goede ronde op de klok kwam te staan. Dit kwam omdat Marcel onderuit was geschoven en het erg druk was op de baan. In de voorlaatste ronde wist hij een 12e tijd neer te zetten, wat betekende dat hij zich direct kwalificeerde voor de wedstrijd.

Met een 12e tijd in de kwalificatie mocht hij in beide manches als 23e oprijden naar het starthek. Het circuit was inmiddels wat opgedroogd, maar achter de starthekken was het nog erg modderig. Hierdoor kon Marcel moeilijk inschatten waar de rijders voor hem gingen staan en stond uiteindelijk niet op zijn eigen klaargemaakt plaats achter het hek. De start was redelijk maar in de eerste bocht kwam hij al in de verdrukking terecht en moest als 20e aan de wedstrijd beginnen. Hij kon het snelle tempo voor vier ronden bijhouden maar raakte toen het ritme kwijt. De rondetijden liepen hierdoor op en daardoor zat er niet meer in dat een 31e plaats. Marcel was dan ook zeker niet tevreden en wist meteen dat er meer in zat.

In de nacht van zaterdag op zondag had het opnieuw geregend waardoor de baan weer erg nat was geworden. Voor de tweede manche was Marcel erg gemotiveerd om een beter resultaat te behalen. Tijdens de start kwam hij goed over het hek en kon op een negende plaats aan de wedstrijd beginnen. Echter in de vierde bocht moest Marcel uitwijken voor een gevallen rijder waardoor hij terugviel naar een 19e positie. Het rijden ging in deze manche veel beter en hij zat ook goed op de motor. Hij was er op gebrand om EK punten te halen en vocht hierdoor voor zijn plek. Hij wist goed om te gaan met de druk achter hem en hierdoor kwam hij op een mooie 19e plaats over de finish en behaalde hiermee 2 EK punten.

Met het resultaat in de tweede manche ging hij met een tevreden gevoel naar huis. Aankomende zondag staat het NK in Veendam op de agenda en over twee weken gaat het Europees Kampioenschap verder in het Spaanse Talavera de la Reina.

Daguitslag EMX125 in Italie:
1 Stephen Rubini 47 Pnt
2 Gianluca Facchetti 40 Pnt
3 Jago Geerts 40 Pnt
4 Pierre Goupillon 36 Pnt
5 Roan van de Moosdijk 30 Pnt
26 Marcel Conijn 2 Pnt

Tussenstand EMX125 Kampioenschap:
1 Jago Geerts 90 Pnt
2 Stephen Rubini 69 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 68 Pnt
4 Pierre Goupillon 62 Pnt
5 Zachary Pichon 55 Pnt
32 Marcel Conijn 2 Pnt

Recent Posts