Marcel Conijn wint het NK 125cc in Veendam

By
In NK MX2
Marcel Conijn van het Pol Motors Husqvarna team heeft het Nederlands Kampioenschap 125cc in Veendam weten te winnen. In de eerste manche kwam hij na een slechte start goed terug naar voren en wist er nog een tweede plaats uit te halen. In de tweede manche leidde hij van start tot finish en wist hiermee de eindzege veilig te stellen.
Als voorbereiding op het Europees Kampioenschap in het Spaanse Talavera de la Reina paste de wedstrijd in Veendam niet helemaal in de voorbereiding. Daarnaast zat Marcel in zijn examenweek en daardoor kon hij zich niet volledig focussen op het trainen op harde banen waardoor hij graag de wedstrijd in Veendam wilde rijden om zijn wedstrijdritme op peil te houden. In de tijdtraining ging het gelijk al voortvarend en stond hij lang op pole position. Toch wist Sander Agard Michelsen er met een paar honderdste van een seconde onderdoor te gaan waardoor Marcel de training op een tweede plaats afsloot.
In de eerste manche waren de eerste meters van zijn start goed maar omdat hij mis schakelde op het startveld zag hij een goede start verloren gaan en kwam hij pas op een negende plaats uit de eerste bocht. Michelsen pakte kopstart en wist gelijk een behoorlijk gat te slaan. Door creatieve lijnen te rijden wist hij zich binnen een paar ronden op te werken naar een derde plaats. Vervolgens liep hij tegen een sterk rijdende Rob Windt aan. Toch wist Marcel hem met een mooie inhaalmanoeuvre te passeren en nam de tweede plaats over. Alles werd op alles gezet om ook de kopman nog te achterhalen. Zijn rondetijden waren sneller maar helaas was de tijd tekort om het gat te kunnen dichten waardoor Marcel op een tweede plaats over de finish kwam.
In de tweede manche waren de rollen omgedraaid met Marcel als leider en Sander Agard Michelsen rond de tiende plaats. In de eerste paar ronden zette hij flink aan en wist een gat te slaan op de rest van de concurrentie. In de rest van de manche heeft hij de focus gelegd op zijn rondetijden zodat hij niet verslapte. Dit lukte en zo wist hij de manche volledig naar zijn hand te zetten en als winnaar over de finish te komen.
Met een 2-1 in de manches won Marcel het dagklassement in Veendam. Niet alleen voor Marcel was het een succesvolle dag maar ook voor tuner JM uit Muntendam want naast Marcel wist ook Rob Windt een podiumplaats te behalen. Marcel wil JM tuning bedanken voor de super draaiende blokken. Aankomende woensdag zal Marcel afreizen naar het Spaanse Talavera de la Reina voor de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc.
Recent Posts