Marcel Conijn scoort zes EK punten in Spanje

By
In EMX250

Marcel Conijn van het Pol Motors Husqvarna Team heeft tijdens de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in Talavera de la Reina, Spanje zes punten weten te scoren. In de eerste manche kwam hij door problemen met de start niet tot scoren, maar in de tweede manche revancheerde hij zich en wist op een mooie vijfde plaats te eindigen.

Tijdens de tijdtraining voelde Marcel zich meteen goed op het circuit. Hij wist al snel een goede tijd neer te zetten en stond lang op een negende plek. In de laatste minuten van de training waren er nog verschillende rijders die onder deze tijd door doken waardoor Marcel terugzakte naar een 15e plaats, maar dit betekende wel dat hij direct was gekwalificeerd.

Vanwege een aanpassing in het tijdschema vond de eerst manche niet plaats om 15.00 uur maar werd dit verplaatst naar 17.30 uur. Dit betekende dat Marcel erg lang moest wachten voordat hij van start mocht gaan. Doordat hij als 31e op mocht rijden naar het starthek stond hij redelijk ver naar buiten. Bij het vallen van het starthek kwam hij goed weg, echter enkele meters over het hek viel de motor ‘dood’. Het duurde even voordat hij de motor weer gestart had waardoor de andere rijders al ver uit het zicht waren en hij als allerlaatste aan de wedstrijd moest beginnen. Marcel reed aanvallend maar wel gecontroleerd waardoor hij al snel de aansluiting gevonden had en aan de inhaalslag kon beginnen. Met goede rondetijden knokte hij zich naar voren maar moest helaas genoegen nemen met een 22e plaats. Over het rijden was Marcel zeer tevreden en wist dat er voor de tweede manche meer in zou kunnen zitten.

Door verandering van de regels is de warm-up komen te vervallen. Hiervoor in de plaats kunnen de rijders 10 minuten voorafgaand aan de manche de baan verkennen. Marcel koos ervoor om drie ronden te rijden en zich daarna klaar te maken voor de wedstrijd. Ook deze keer kwam Marcel goed over het hek en kwam als 9e uit de eerste bocht. Er ontstond gedurende de manche een groep vanaf de achtste tot aan de vijftiende plaats waarin hij goed mee kon komen. Door een klein stuurfoutje tijdens een inhaalactie werd hij terug geslagen naar de 15e plaats. Marcel hield het tempo hoog maar inhalen was vrijwel niet mogelijk omdat de rondetijden erg dicht bij elkaar zaten. Hij is daarom ook gefinisht op een 15e plaats en dit leverde hem 6 EK punten op.

Deze week zal Marcel zijn trainingssessies voortzetten in Spanje en Frankrijk en zal aankomend weekend opnieuw aan de start staan bij de volgende wedstrijd om het Europees Kampioenschap in het Franse Saint Jean d’Angely.

Daguitslag EMX125 in Spanje:
1 Stephen Rubini 50 Pnt
2 Gianluca Facchetti 42 Pnt
3 Jago Geerts 38 Pnt
4 Pierre Goupillon 36 Pnt
5 Mikkel Haarup 30 Pnt
20 Marcel Conijn 6 Pnt

Tussenstand Europees Kampioenschap 125cc:
1 Jago Geerts 128 Pnt
2 Stephen Rubini 119 Pnt
3 Pierre Goupillon 98 Pnt
4 Gianluca Facchetti 97 Pnt
5 Roan van de Moosdijk 96 Pnt
33 Marcel Conijn 8 Pnt

Recent Posts