Marcel Conijn scoort negen punten in het EK 125cc in Frankrijk

By
In EMX250

Marcel Conijn van het Pol Motors Husqvarna team heeft tijdens de vierde wedstrijd om het Europees kampioenschap 125cc in het Franse Saint Jean d’Angely negen punten gescoord. De rijder van Terschelling wist deze punten te pakken met een sterke twaalfde plaats in de eerste manche. Ook in de tweede manche had hij zicht op een puntje alleen verliep dat even iets anders. Valpartijen zorgden ervoor dat Conijn zijn ritme verloor en eindigde zodoende op een 26e positie.

Ter voorbereiding voor de wedstrijd in Frankrijk heeft Conijn tussen de EK wedstrijden in Spanje en Frankrijk drie dagen op verschillende banen in Spanje getraind.

Aangekomen in Frankrijk lag de baan er perfect bij, tot groot genoegen van Conijn en zijn team. Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze wel eens. In het geval van Conijn is dat zeker waar. In zijn groep zette Conijn de achtste tijd neer.

In de eerste manche kwam hij goed mee in de start. Hij kwam helaas wel in de verdrukking in de eerste bocht. Als achttiende begon hij zijn race. De rijders waren aan elkaar gewaagd en dat bleek. Het was knokken om een positie hoger te komen. Conijn zette de juiste lijnen in om zo mogelijke aanvallen op te vangen. Als twaalfde finishte Conijn in de eerste manche en pakte hiermee negen punten voor het kampioenschap.

Een uitgeruste Marcel Conijn verscheen zondag aan de start van de tweede manche. Hij moest echter als 24e aan de race beginnen omdat hij bij de start net iets te laat reageerde. Hij kwam daardoor in het midden van het veld klem te zitten. Conijn zette alles op alles en ging vol in de aanval. Helaas werd zijn opmars onderbroken toen hij met een paar andere rijders op een springbult ten val kwam. Opgeven is geen optie voor Conijn, dus opstaan en doorgaan! Door een kortere lijn te nemen in een binnenbocht tikte het achterwiel van zijn concurrent aan en viel nog een keer. Het was nu alles op alles om zijn positie te behouden. Een 26e positie was het hoogst haalbare voor Conijn in de tweede manche.

In het dagklassement eindigde Marcel op een achttiende plaats en na vier wedstrijden bezet hij de vierentwintigste plaats in de tussenstand. Aanstaande zondag gaat Marcel wederom zijn kunnen tonen tijdens de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo.

Daguitslag EMX125 in Frankrijk:
1 Stephen Rubini 50 Pnt
2 Pierre Goupillon 38 Pnt
3 Jago Geerts 36 Pnt
4 Zach Pichon 35 Pnt
5 Roan van de Moosdijk 35 Pnt
18 Marcel Conijn 9 Pnt

Tussenstand Europees Kampioenschap 125cc:
1 Jago Geerts 167 Pnt
2 Stephen Rubini 154 Pnt
3 Pierre Goupillon 138 Pnt
4 Roan van de Moosdijk 132 Pnt
5 Gianluca Facchetti 111 Pnt
24 Marcel Conijn 17 Pnt

Recent Posts