Marcel Conijn pakt podiumplaats in de Dutch Masters in Markelo

Marcel Conijn van het Pol Motors Husqvarna team is er in geslaagd om het podium te halen in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo. In de eerste manche kwam de rijder van Terschelling hard ten val en zat er niet meer in dan een vijfde plaats, maar in de tweede manche revancheerde Marcel zich en werd hij tweede. Hierdoor mocht Marcel aan het einde van de dag als derde het podium betreden.
De training begon meteen met een kleine tegenslag want meteen na de eerste ronde kwam Marcel de pits binnen omdat hij vond dat de afstelling van de motor niet goed was. Om geen risico te nemen werd besloten meteen de reservemotor te pakken. Dit pakte goed uit, Marcel voelde zich meteen lekker op de motor en wist een tweede tijd op de klokken te zetten. Nog een paar keer wist hij zijn tijd te verbeteren maar bleef toch steken op een tweede plaats, slechts 0,3 sec. achter snelste man Jago Geerts.
Na een kleine aanpassing was de wedstrijdmotor weer klaar dus kon Marcel daar op van start gaan in de eerste manche. Na het vallen van het hek zat hij er goed bij, alleen ging het in de eerste bocht mis. Marcel werd naar binnen gedrukt en moest alle zeilen bij zetten om in de benen te blijven. Gelukkig lukte dit en kon hij op een vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel lag Marcel op de vierde plaats en begon de druk op te voeren bij derde man Sander Agard-Michielsen. Helaas maakte Marcel een klein stuurfoutje waardoor hij buiten de baan kwam en hard tegen een vlaggerspost aan reed. Marcel kwam hard ten val maar kon gelukkig zonder blessures zijn weg vervolgen op een tiende plaats. Door te blijven strijden knokte Marcel zich terug naar voren maar meer dan een vijfde plaats zat er niet meer in.
In de tweede manche zat Marcel er beter bij met de start en ging als derde man het bos in. Meteen zette hij de aanval in op de tweede man en met succes want al snel schoof hij door naar de tweede plaats. Door goede rondetijden neer te zetten lukte het hem zelfs om het gat dicht te rijden naar eerste man, Jago Geerts. Echter hield deze het hoofd koel en bleef constant goede tijden neerzetten, waardoor Marcel geen aanval in kon zetten en op een tweede plaats over de finish kwam. Met een vijfde en tweede plaats in de manches werd Marcel derde in het dagklassement.
In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staat Marcel na drie wedstrijden op een derde plaats. Aankomend weekend zal Marcel aan de start staan in Matterley Basin voor de vijfde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc.
Recent Posts