Marcel Conijn scoort top tien plaats in het EMX125 kampioenschap in Engeland

By
In EMX250

Marcel Conijn van het Pol Motors Husqvarna Team is in de vijfde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in het Britse Matterley Basin in de top 10 geëindigd. In de eerste manche wist de rijder van Terschelling op een zeer verdienstelijke achtste plaats over de finish te komen. Na een iets mindere start werd Marcel in de tweede manche vijftiende en eindigde hiermee in het dagklassement op een mooie negende plaats.
Ondanks de regen van op de dagen voorafgaande aan het evenement lag het circuit van Matterley Basin er perfect bij. Deze staat bekend om zijn grote sprongen en ook ditmaal lagen er weer vele dubbels en triples in. Na vorig jaar hier ook te hebben gereden, had Marcel er weer veel zin in.

In de tijdtraining ging het meteen al lekker en wist Marcel gelijk al een zesde tijd neer te zetten. Later verbeterde hij zijn tijd nog en sloot de training af met een vierde tijd in zijn groep. Hiermee was Marcel erg blij want dit betekende dat hij als achtste op mocht rijden naar het starthek en dus een goede startplek uit kon kiezen.
Met de start van de eerste manche schoot de JM geprepareerde Husqvarna uit het hek en kwam Marcel op een vijfde plaats uit de eerste bocht. Door een foutje van de derde man en een inhaalactie schoof Marcel meteen door naar de derde plaats. Lange tijd reed hij mee in de kopgroep, maar moest toen toch de eerste vijf rijders laten gaan. Met nog 10 minuten te gaan maakte Marcel een klein foutje waardoor hij meteen twee plekken terug zakte. Hij hield wel de aansluiting maar kon de rijders voor hem niet meer terugpakken. Hierdoor kwam Marcel op een achtste plaats over de finish en scoorde hier dertien punten mee.

Op zondagochtend werd de tweede manche verreden. Bij het vallen van het starthek zat Marcel er meteen weer goed bij, echter halverwege het startveld werd hij ingesloten door een rijder vanaf de binnenzijde  waardoor hij van het gas af moest. De schade bleef nog redelijk beperkt maar toen hij in de tweede bocht ook nog buiten de baan kwam, viel Marcel terug tot in de achterhoede van het veld. Op een achtentwintigste plaats begon Marcel aan de wedstrijd, maar knokte zich meteen goed terug naar voren. De rondetijden waren goed en al snel zat hij weer in de top 20. Hij kon nog enkele plaatsen goed maken en werd als vijftiende afgevlagd, goed voor 6 EK punten.

In het dagklassement eindigde Marcel met 19 punten op een negende plaats. Na 5 wedstrijden staat Marcel op een achttiende plaats in de tussenstand. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in het Italiaanse Mantova.

Recent Posts