Marcel Conijn knokt zich naar een EK punt in Mantova

By
In EMX250

Marcel Conijn van het Pol Motors Husqvarna Team heeft  in de zesde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in het Italiaanse Mantova een EK punt mee kunnen nemen naar Terschelling. Het gehele weekend verliep erg moeizaam voor Marcel. Wellicht was de omslag naar het enorme warme weer, 35 gr in de schaduw, hier een debet aan waardoor het rijden dan ook niet naar het zin ging.

In de tijdtraining op zaterdag ging het rijden gelijk al niet helemaal lekker. Op verschillende plaatsen reageerde hij te laat en kwam daardoor niet lekker in zijn ritme. Omdat de basis snelheid momenteel wel goed aanwezig is, wist hij er toch een negende tijd uit te persen in zijn groep waarmee hij zich rechtstreeks kwalificeerde voor de wedstrijd.

Bij de start van de eerste manche werd zijn startplaats afgepakt door een rijder die eerder op mocht rijden dan Marcel waardoor hij voor een ander hekje moest gaan. Helaas lag deze er een stuk minder goed bij waardoor zijn voorwiel na de start omhoog kwam waardoor hij even van het gas af moest en pas op een achtentwintigste plaats uit de eerste bocht kwam. In de beginfase van de wedstrijd kostte het Marcel wat moeite om in zijn ritme te komen maar gedurende de wedstrijd begon het rijden steeds beter te gaan en wist hij zich op te werken naar een vijftiende plaats. Omdat dit in de warmte de nodige energie had gekost, moest Marcel het tempo iets laten zakken en dit had tot gevolg dat hij in het tweede deel van de wedstrijd een aantal plaatsen prijs moest geven. Toch wist hij de manche nog af te sluiten op een twintigste plaats en pakte hiermee een EK punt.

Nadat Marcel op zaterdagavond de juiste aanvulling van Sport Improvement in had genomen om zijn energie weer terug te krijgen, ging hij er op zondag voor om meer punten te scoren. Ook ditmaal verliep de start niet naar wens waardoor hij net als in de eerste manche op een achtentwintigste plaats aan de wedstrijd moest beginnen. Het rijden ging een stuk beter dan op zaterdag en ook zijn strijdlust was ruim voldoende aanwezig. In de eerste helft van de wedstrijd wist hij vele rijders te passeren en kwam al snel aan op een vijftiende positie. Helaas zorgde een foutje in een bocht ervoor dat hij vijf plaatsen verloor en Marcel fanatiek terug in de aanval moest. Helaas had dit tot gevolg dat hij even ten val kwam en opnieuw drie plaatsen prijs moest geven. In deze omstandigheden was dit net iets teveel van het goede. Marcel bleef wel knokken voor wat hij waard was maar wist met een 21ste plaats helaas net geen punten te pakken. Dodelijk vermoeid kwam hij in de tweede manche van de motor af en wist dat er veel meer in had gezeten.

Aankomende zondag nieuwe ronden, nieuwe kansen voor Marcel in de vierde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum.

Recent Posts