Marcel Conijn loopt blessure op in de Dutch Masters 125cc in Emmen

Marcel Conijn van het Pol Motors Husqvarna team is op zondag in de tweede manche van de Dutch Masters 125cc in Emmercompascuum ten val gekomen en heeft hierbij het botje tussen zijn schouder en sleutelbeen gebroken. De rijder van Terschelling reed gisteren erg sterk en lag in de eerste manche lang aan de leiding om uiteindelijk op een tweede plaats over de finish te komen.

In de tweede manche kwam hij bij een inhaalmanoeuvre ten val. Op het moment dat hij op de grond lag is Mikkel Haarup over zijn schouder heen gereden. Ondanks de hevige pijn heeft Marcel toch nog twee ronden gereden maar uiteindelijk heeft hij besloten om de wedstrijd toch te verlaten.

Bij de EHBO post op het circuit werd hem verteld dat hij het alleen wat rust moest geven maar omdat Marcel toch liever wat meer duidelijkheid wilde hebben, is men naar het ziekenhuis van Emmen gegaan. Hier zijn vier foto’s van zijn schouder gemaakt en hierbij werd geconstateerd dat zijn schouder iets naar voren stond en waarschijnlijk uit de kom is geweest. Dit probleem is ter plekke behandeld maar omdat Marcel erg veel pijn bleef houden is hij vandaag voor extra onderzoek naar Sportmedisch centrum Papendal gegaan waar er een CT scan van zijn schouder is gemaakt. Hierbij werd geconstateerd dat hij het botje tussen zijn sleutelbeen en schouder heeft gebroken.

Marcel moet aankomende week terug komen in het ziekenhuis voor controle. Dan zal hij ook weten hoe het verdere verloop van deze blessure eruit zal gaan zien.

Recent Posts