Moeizame EK wedstrijd voor Marcel Conijn in Lommel

By
In EMX250

Marcel Conijn van het Pol Motors Husqvarna team heeft in de EK wedstrijd in het Belgische Lommel 5 punten weten te scoren. In de eerste manche kwam Marcel op een zestiende plaats over de finish maar in de tweede manche haalde hij de finish helaas niet.

Nadat Marcel in de Dutch Masters wedstrijd in Emmercompascuum geblesseerd was geraakt aan zijn schouder, mocht hij in de week voor de wedstrijd in Lommel weer de motortraining hervatten. Het rijden ging boven verwachting goed en dus werd er besloten om af te reizen naar Lommel. Marcel wist wel dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden, hij had immers 4 weken niet op de motor gezeten. Toch reisde hij gemotiveerd af naar Belgie en wilde proberen om er het beste van te maken.

In de training zat Marcel er meteen lekker op en zette vrij snel een derde tijd op de klokken. Na een aantal keren aanzetten, verbeterde hij zijn tijd en stond lang op een tweede tijd. Marcel besloot zijn schouder te sparen en de training rustig uit te rijden. De laatste ronde zakte Marcel hierdoor nog naar de vierde plaats, maar met deze tijd was Marcel dik tevreden.

De start van de eerste manche was goed en Marcel kwam op een zevende plaats uit de eerste bocht. Hij kon het tempo goed volgen en reed enkele ronden mee in de top 10. Na een kleine valpartij viel Marcel terug naar een twaalfde plaats, maar deze plek kon hij goed vasthouden. Echter na 20 minuten begon de schouder toch pijn te doen en dit betekende dat Marcel het tempo moest laten zakken. Op karakter reed hij door en dit zorgde ervoor dat hij toch nog als zestiende over de finish wist te komen. Dit leverde hem vijf punten op!

De start van de tweede manche was wederom goed en dit keer kwam Marcel als zesde uit de start. Helaas ging het in de tweede ronde helemaal mis. Bij het oprijden van een springschans bleef zijn voet in het zand haken waardoor Marcel er hard af ging. Als allerlaatste kon hij zijn weg vervolgen maar de motor had ook flinke schade opgelopen. Het subframe was gescheurd en ook zat het buddyseat niet meer zoals het hoorde te zitten. Toch slaagde Marcel erin om het ritme terug te vinden en in een hoog tempo reed hij terug naar voren. Halverwege lag Marcel al weer in de top 20 en zijn rondetijden waren goed genoeg om nog enkele plaatsen winst te kunnen boeken. Alleen was door de valpartij in het begin van de manche het buddyseat losgekomen en deze begaf het 10
minuten voor het einde. Zonder buddyseat op het zware circuit van Lommel is een hele opgave. Marcel reed nog wel enkele ronden door, maar doordat hij de hele baan moest staan raakte hij snel vermoeid en daarom besloot Marcel de pitstraat op te zoeken. Helaas kwam Marcel in deze manche dus niet tot scoren.

Aankomend weekend wordt de laatste wedstrijd voor het Europees Kampioenschap verreden in Zwitserland. Marcel zal zijn schouder zoveel mogelijk rust geven en hoopt daar weer fit aan de start te kunnen staan.

Recent Posts