Marcel Conijn sluit het NK 125cc af met podiumplaats in Den Dungen

Marcel Conijn van het Pol Motors Husqvarna team heeft tijdens de laatste wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap in Den Dungen laten zien wat hij waard is en is op een mooie derde plaats geeindigd.

De dag begon niet zo goed voor Marcel. Meteen in het begin van de tijdtraining voelde hij dat zijn motor niet lekker liep en wisselde na twee vrije ronden van motor. Op het moment dat de tijdtraining begon zette hij meteen een hele snelle tijd neer en stond lang op de derde tijd. Omdat hij toch het gevoel had dat hij op de andere motor een snellere tijd neer kon zetten, werd er wederom gewisseld van motor. Op dit moment was hij teruggezakt naar een vijfde tijd maar hij zette nog eens flink aan en knalde er een tweede tijd uit. In de laatste ronde kwam de Noor Sander Agard Michelsen hier nog onderdoor en moest Marcel de tijdtraining afsluiten met een mooie derde tijd.

De baan lag hem erg goed en dus had hij erg veel zin in de eerste manche. Over het starthek was hij direct goed weg en dit zorgde ervoor dat hij kopstart wist te pakken. Deze positie wist hij 10 minuten in handen te houden. Hij voelde de druk van achteren komen en door een klein instuur foutje op het startveld kwamen de tweede en derde man hem voorbij waardoor hij de wedstrijd op de derde plaats moest vervolgen. Ook de vierde man zat niet ver achter hem, wat zorgde voor een mooie strijd tot aan de finish. Door goed gecontroleerd te blijven rijden lukte het hem om als derde afgevlagd te worden.

Na een goede eerste manche was Marcel erg gemotiveerd om in de tweede manche ook zo’n mooi resultaat neer te zetten. Ook dit keer kwam hij met zijn JM getunde Husqvarna goed over het starthek, maar pakte net geen kopstart. Hij begon als tweede aan de wedstrijd en wist deze positie lang vast te houden. Sander Agard Michelsen was net wat te sterk, waardoor Marcel naar de derde plaats werd terug gezet. Deze positie wist hij vast te houden en werd net als in de eerste manche op een derde plaats afgevlagd, waarmee hij zeer tevreden was.

In het dagklassement eindigde Marcel op een derde plaats en in de eindstand van het Nederlands Kampioenschap is hij op een mooie vierde plaats geeindigd, dit ondanks dat hij vier manches heeft gemist door mechanische problemen en een blessure. Volgend jaar zal Marcel de overstap maken naar de MX2, waar hij erg naar uitkijkt.

Recent Posts