Marcel Conijn maakt sterke start in het ONK MX2

Marcel Conijn van het Gebben van Venrooy Kawasaki team staat na twee wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in de top tien. Tijdens de eerste wedstrijd in Heerde scoorde hij met een dertiende en een elfde plaats in de manches constant maar tijdens de tweede wedstrijd in Mill was hij met een vierde plaats in het dagklassement netjes in de top vijf te vinden. Met deze resultaten staat de rijder van Terschelling nu op een achtste plaats in de tussenstand.

Marcel liet in Heerde zien dat hij goed aangepast is na zijn overstap van de 125cc naar de MX2. De rijder uit het MXGP Rookie programma zette in de tijdtraining een keurige 12e tijd neer. Marcel had even de tijd nodig om tijdens de training in zijn ritme te komen omdat de baan door alle regen in de week ervoor er verraderlijk in lag. Bij de start van de eerste manche kwam Conijn in het gedrang maar wist toch binnen twee ronden de top tien binnen te rijden. Helaas koste een valpartij hem enkele plaatsen en wist hij nog op een dertiende plaats te eindigen. In de tweede manche zat de Gebben van Venrooy Kawasaki-rijder er beter bij en wist hij zich zonder risico’s te nemen op te werken naar een achtste plaats, wat zorgde voor een elfde plaats in het dagklassement. “Het was een lastige dag op een moeilijk en zware baan maar ik ben tevreden over het rijden en kijk uit naar het aankomende seizoen,” aldus Marcel.

In Mill gaf in de tijdtraining meteen zijn visite kaartje af. In de eerste ronde kon Marcel er een goede ronde uitpersen waardoor hij als 5e een plaats achter het starthek mocht zoeken.

Nadat het starthek viel in de eerst manche zat Marcel er goed bij en kwam hij na de eerste ronde door op een 7e plaats. Conijn kon een hoog tempo rijden en hierdoor een hele mooie 4e plaats binnen slepen.

In de tweede manche kwam Marcel door een wat mindere start pas op een elfde plaats uit de eerste ronde. Het rijden ging in de tweede manche wat moeizamer omdat Marcel te graag en te snel naar voren wilde. Toch bleef hij knokken en stuurde zijn Kawasaki als 6e over de finish. In het dagklassement resulteerde dit in een 4e plaats.

Aankomende zondag zal Marcel aan de start verschijnen tijdens de derde ONK in het Zeeuwse Axel.

Recent Posts