Marcel Conijn kent moeilijke start van de Dutch Masters of Motocross in Oss

Marcel Conijn van het Gebben van Venrooy Kawasaki team heeft een moeilijke start van de Dutch Masters of Motocross in Oss gekend. De rijder van Terschelling kon in de eerste manche niet lekker in zijn ritme komen en viel daardoor terug naar een 27ste positie. In de tweede manche begon hij te voorzichtig waardoor hij een achterstand opliep. Gedurende de wedstrijd begon het beter te gaan en wist hij er toch nog een 29ste plaats uit te slepen.

Marcel kwam aan de start in de sterk bezette MX2 klasse. Doordat er veel WK en EK coureurs naar Oss waren afgereisd was het deelnemersveld erg sterk. De training begon met 51 rijders waarvan de beste 40 zich kwalificeerden voor de wedstrijd. Marcel zat meteen lekker op de motor en zette toen de tijdtraining begon gelijk al een nette tijd neer. Lange tijd stond hij op plek 25 maar in de laatste minuten zakte hij nog terug naar plek 31. Dit was ruimschoots voldoende om zich te kwalificeren en dus maakte Marcel zich gereed voor de start van de eerste manche.

Ondanks dat hij geen ideale startplek kon kiezen slaagde Marcel er toch in om een goede start te pakken en de eerste ronde op een 20ste plek door te komen. In de beginfase kon hij zich goed staande houden maar nadat een aantal rijders Marcel passeerden, raakte hij zijn ritme kwijt. Het lukte hem niet meer om dit ritme terug te pakken en dit had tot gevolg dat hij terug zakte naar een dertigste plaats. Door goed door te blijven knokken, wist hij in de slotfase nog wel een aantal posities terug te winnen waardoor hij uiteindelijk op een zevenentwintigste plaats over de finish kwam.

Met nieuwe motivatie bereidde hij zich voor op de tweede manche. De start was iets minder waardoor Marcel rond de dertigste plaats uit de eerste ronde kwam. Hij begon de wedstrijd te voorzichtig en verloor hierdoor meteen de aansluiting met de groep voor hem. Na 10 minuten herpakte hij zich en reed het gat naar zijn voorgangers dicht. Hij wist nog enkele plaatsen goed te maken en eindigde in de tweede manche op een 29ste plek. Marcel was uiteraard niet tevreden met dit resultaat en zal de komende weken hard trainen om bij de volgende wedstrijd in Harfsen beter te scoren.

Op zondag 9 april staat de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op het programma in Harfsen maar voordat dit zover is, komt Marcel eerste nog aan de start in de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Markelo, een wedstrijd die aankomende zondag op de kalender staat!

Daguitslag Dutch Masters MX2 in Oss:

1 Brian Bogers 44 Pnt
2 Jeremy Seewer 43 Pnt
3 Calvin Vlaanderen 40 Pnt
4 Thomas Kjer Olsen 40 Pnt
5 Miro Sihvonen 31 Pnt
30 Marcel Conijn 2 Pnt

Recent Posts