Marcel Conijn komt dicht bij kwalificatie in eerste EMX250 wedstrijd in Italie

Marcel Conijn van het Gebben van Venrooy Kawasaki team is er bij de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Italiaanse Arco di Trento net niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de wedstrijd. Marcel kwam in de tijdtraining slechts 0,15 sec tekort op rechtstreekse kwalificatie en kende in de laatste kans problemen bij de start waardoor hij een inhaalrace moest rijden. Helaas begon hij te geforceerd te rijden waardoor hij niet in zijn ritme kon komen en zich niet wist te kwalificeren.

Voor Marcel was het de eerste wedstrijd in het EK MX2. Dat de concurrentie enorm is in deze klasse was wel te zien aan het aantal aangemelde rijders. In de vrije training zette Marcel de Kawasaki op een goede zestiende positie neer. Direct aansluitend was er de kwalificatie. Ondanks dat Marcel enkele goede ronden op de klok zette kwam de Gebben van Venrooy-rijder 0,15 sec tekort op een rechtstreekse kwalificatie en was veroordeeld naar de last chance.

Na problemen in de eerste bocht direct na de start probeerde Marcel te geforceerd naar voren te rijden. Dit werkte averechts en Marcel kwam geen moment in het ritme wat nodig is om op het verraderlijke circuit plaatsen winst te kunnen boeken. Ondanks het missen van de kwalificatie was het een leerzame ervaring voor de jonge rijder en kijkt hij met vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd om het EK MX2 in Valkenswaard.

Recent Posts