Marcel Conijn komt dicht bij het scoren van punten in de EMX250 klasse in Valkenswaard

Marcel Conijn van het Gebben van Venrooy Kawasaki team is in de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in Valkenswaard dicht bij het scoren van punten gekomen. Waar hij er een week eerder tijdens de eerste wedstrijd in Italie niet in slaagde om zich te kwalificeren, zat hij er nu wel bij en wist in de tweede manche netjes 21ste te worden.

De opkomst was opnieuw gigantisch groot voor deze tweede wedstrijd van het kampioenschap. Marcel was scherp en wist dat het belangrijk was om zich gelijk in de tijdtraining te kwalificeren voor de wedstrijd. Hij knalde er een aantal snelle ronden uit en dit was voldoende voor rechtstreekse kwalificatie.

Later op de dag werd de eerste manche verreden. Echter bij de start kwam hij niet goed weg en werd ingesloten voor de eerste bocht. Na een foutje in de eerste ronde kwam de Kawasaki-rijder geen moment in zijn ritme en reed de wedstrijd uit op een 31ste positie.

Na wat aanpassingen tussendoor was de start van de tweede manche beter en kon Marcel zich mengen in de strijd om de punten. Helaas finishte de Kawasaki rijder op een 21ste positie waarmee hij net geen punt mee kon nemen naar huis.

Over twee weken komt Marcel aan de start tijdens de derde wedstrijd in het EK in het Letse Kegums.

Recent Posts