Marcel Conijn pakt zijn allereerste zege in het ONK MX2 in Marum

Marcel Conijn van het Gebben van Venrooy Kawasaki team heeft op Koningsdag in Marum zijn allereerste overwinning weten te pakken in het Open Nederlands Kampioenschap MX2. Met winst in de eerste manche en een derde plaats in de tweede manche had hij genoeg punten om de concurrentie achter zich te houden.

Marcel keek erg uit naar de wedstrijd die op koningsdag in Marum werd verreden. Deze baan ligt hem erg goed en de verwachtingen waren daarom ook hoog. In de tijdtraining wist hij direct een goede tijd neer te zetten. Lange tijd leek deze tijd goed voor een tweede tijd maar in de laatste ronde wist Marcel als nog de snelste tijd naar zich toe te trekken.

In de eerste manche koos hij voor het hekje helemaal aan de buitenkant in de hoop dat hij op die manier goede snelheid kon behouden voor de eerste bocht. Hij kwam redelijk goed het hek over maar kon toch pas als twaalfde aan de wedstrijd beginnen. De verbazing was dan ook groot op het moment dat Marcel in de eerste ronde als derde man terug kwam uit het bos. Zijn rondetijden waren erg snel dus lukte het hem om soepel de eerste en tweede man in te halen. Halverwege de wedstrijd had Marcel een groot gat geslagen op de tweede man. Op dat moment begon de vermoeidheid in de armen toe te slaan waardoor dit gat steeds kleiner werd. Door gecontroleerd te blijven rijden wist hij de manche toch op zijn naam te schrijven, wat zijn allereerste mancheoverwinning in het ONK MX2 betekende.

Voor de tweede manche koos Marcel voor een hekje in het midden van het starthek, in de hoop op een betere start. Helaas pakte ook dit niet goed uit en moest hij opnieuw vanaf de vijftiende plaats aan een inhaalrace beginnen. Dit keer ging het inhalen een stuk moeizamer, maar gedurende de wedstrijd lukte het hem toch om de derde plek te veroveren. Het gat naar de tweede man werd steeds kleiner en hij deed er dan ook alles aan om als tweede man te finishen. Helaas moest Marcel genoegen nemen met een derde plaats met maar één seconde achterstand op de tweede man.

Met een eerste en derde plaats in de manches werd Marcel de winnaar van de dag. Dit is zijn eerste overwinning in het ONK MX2 klasse en hij was dan ook erg tevreden met het resultaat. Aankomende week zal hij zich voorbereiden op de derde wedstrijd van het Europees Kampioenschap MX2 die verreden zal worden in het Letse Kegums.

Recent Posts