Marcel Conijn op het podium in het ONK MX2 in Veendam

By
In NK MX2

Marcel Conijn van het Gebben van Venrooy Kawasaki team is in het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Veendam op het podium geeindigd. De rijder van Terschelling reed in de eerste manche in een hoog tempo naar voren en wist als tweede te finishen. In de tweede manche liep het allemaal iets minder lekker waardoor hij niet verder kwam dan een zesde plaats. Wel werd Conijn met deze uitslagen netjes derde in de daguitslag.

Marcel kende een wat wisselvallige ONK wedstrijd in Veendam, tijdens de tijdtraining kon Marcel niet een echt een goede ronde neerzetten en kwam niet verder dan een zesde positie. In de eerste manche zette de Kawasaki-rijder een goede race neer. Na een redelijke start hield Marcel het tempo goed hoog en reed snel door het veld naar voren. Het gat naar de kopman kon hij niet meer dichtrijden maar kwam op een welverdiende tweede plaats over de finish.

De tweede manche verliep niet helemaal naar wens. Na wat strubbelingen in het begin
lukte het Marcel niet om het juiste ritme te vinden en finishte enigszins teleurgesteld op een zesde positie. In het dagklassement was dit genoeg voor een derde plaats en mocht hiermee plaats nemen op het podium.

Aankomend weekend staat voor Marcel de vierde wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Franse Ernee op het programma.

Daguitslag ONK MX2 in Veendam:
1 Roy van Heugten 100 Pnt
2 Rene de Jong 90 Pnt
3 Marcel Conijn 87 Pnt
4 Kay Ebben 86 Pnt
5 Michel Schoenmakers 84 Pnt

Recent Posts