Marcel Conijn scoort top tien plaats in de Dutch Masters MX2 in Emmen

Marcel Conijn van het Gebben van Venrooy Kawasaki team is in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross een manche in de top tien geeindigd. Deze positie wist de rijder van Terschelling in de eerste manche te behalen. In de tweede manche reed hij opnieuw in de top tien totdat hij door een klein mechanisch probleem iets gas terug moest nemen en als dertiende over de finish kwam.
Circuit Pottendijk was gastheer voor de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross. De vrijwilligers in Emmen hadden alles goed voor elkaar en hadden het circuit perfect geprepareerd. Ook kwam er veel publiek op de wedstrijden af, wat het evenement tot een succes maakte!

Marcel keek erg uit naar de wedstrijd en begon gelijk sterk aan de dag door in de training een tiende tijd neer te zetten. Na de start van de eerste manche kwam Marcel aan het einde van de eerste ronde door op een tiende positie. Met een goed ritme hield hij zich staande in dit sterke deelnemersveld en wist op een knappe tiende plaats over de finish te komen.

In de tweede manche zat Marcel er nog beter bij na het vallen van het starthek. Op een achtste plaats kwam hij uit de eerste ronde en kon zijn voorgangers goed volgen. Marcel knokte voor wat hij waard was en lange tijd leek het erop dat hij op weg was naar zijn beste prestatie in de Dutch Masters. Echter kreeg hij de laatste vier ronden te maken met een mechanisch probleem en moest enkele posities prijsgeven om toch nog als dertiende te finishen.

Met een 10-13 in de manches eindigde Marcel op een elfde plaats in het dagklassement en is in de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross opgeklommen naar een achttiende plaats. Over twee weken staat voor Marcel de vierde wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 op het programma in het Franse Ernee.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross MX2 in Emmen:
1 Thomas Kjer Olsen 50 Pnt
2 Thomas Covington 44 Pnt
3 Brian Bogers 40 Pnt
4 Jago Geerts 33 Pnt
5 David Herbreteau 31 Pnt
11 Marcel Conijn 19 Pnt

Recent Posts