Marcel Conijn tweede in het ONK MX2 in Mill

By
In NK MX2

Marcel Conijn van het Gebben van Venrooy Kawasaki team is in het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Mill op het podium geeindigd. Na een wat mindere eerste manche waarin hij zesde werd, kwam hij in de tweede manche sterk terug door als tweede over de finish te komen. Met deze resultaten eindigde hij ook in het dagklassement op een tweede plaats.

Dat de Gebben Van Venrooy rijder gemotiveerd was om iets te laten zien werd direct zichtbaar in de tijdtraining. Hierin zette hij een keurige tweede tijd op de klokken, met als resultaat dat er een goede plaats achter het starthek uitgezocht kon worden.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche was Marcel niet helemaal bij de les en reed hij de hele wedstrijd achter de feiten aan. Marcel wist er nog een zesde plaats uit te slepen maar dit was niet waar hij van te voren op had gehoopt.

In de tweede manche zat Marcel er met de start direct beter bij en liet een goed tempo zien. Gedurende de wedstrijd klom hij op naar de tweede plaats en had het gevoel dat er nog meer in zat. In de laatste ronden reed Marcel het gat naar de koploper dicht maar passeren lukte hem helaas net niet. Binnen een seconde van de koploper werd hij op een tweede plaats afgevlagd. Dit was tevens goed voor de tweede plaats in het dagklassement.

Aankomend weekend staat er voor Marcel weer een wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 op het programma. Deze wedstrijd wordt verreden op het circuit van Orlyonok in Rusland.

Daguitslag ONK MX2 in Mill:
1 Rene de Jong 100 Pnt
2 Marcel Conijn 80 Pnt
3 Nick Horsten 79 Pnt
4 Michel Schoenmakers 76 Pnt
5 Lars Griekspoor 76 Pnt

Recent Posts