Marcel Conijn scoort zwaar bevochten EK punt in EMX250 in Italie

By
In EMX250

Marcel Conijn van het Gebben van Venrooy Kawasaki team heeft in het Europees Kampioenschap 250 in het Italiaanse Ottobiano één punt weten te scoren. Nadat hij in de eerste manche vanwege de hitte niet het gewenste tempo kon rijden, kwam hij niet verder dan een negenentwintigste plaats. In de tweede manche reed hij een sterke beginfase totdat in het midden van de wedstrijd de vermoeidheid toe begon te slaan. Vanaf een vijftiende plaats viel hij terug naar een twintigste positie en verzekerde zich hiermee van het laatste EK punt.

Marcel keek er erg naar uit om op deze baan te rijden. Hij had hier nog nooit gereden maar had er een goed gevoel bij. Vol vertrouwen begon hij dan ook aan de tijdtraining op zaterdagochtend. Meteen vanaf het begin zag het er goed uit en wist Marcel een twaalfde tijd neer te zetten. Omdat er maar vijftien rijders rechtstreeks door gingen naar de manches moest hij blijven aanzetten om zijn tijd te verbeteren. Omdat hij niet helemaal de juiste lijnen koos op de baan wist hij nog maar één keer een betere tijd neer te zetten, wat op dat moment goed was voor een veertiende plaats. Omdat de baan steeds zwaarder werd, lukte het ook de andere rijders niet om hun tijd te verbeteren wat dus betekende dat Marcel zich rechtstreeks kwalificeerde voor de wedstrijden.

De temperatuur bleef gedurende de dag stijgen en om goed aan de hitte te wennen, bleef Marcel veel buiten en zocht zo min mogelijk de airco op. Om 18.00 uur s ’avonds was de temperatuur opgelopen tot 34 graden en dit betekende dus dat het een zware wedstrijd voor de rijder van Terschelling zou worden. Toen het starthek viel reageerde hij scherp. Hij kwam goed over het hek maar in de eerste bocht werd hij volledig naar buiten geduwd waardoor hij een aantal plaatsen prijs moest geven. In de eerste ronde probeerde hij terug te vechten maar hij werd al snel gegrepen door de hitte. Hij liet hierdoor zijn tempo zakken en viel terug naar de zevenentwintigste plaats. Halverwege de wedstrijd probeerde hij zich te herpakken en zijn rondetijden werden beter. Helaas was dit voor korte duur en sloot hij de manche af op een negenentwintigste plaats.

Nadat Marcel op zaterdagavond lang de tijd nodig had om weer terug op aarde te komen, was hij zeer teleurgesteld over zijn eerste manche. Door goed zijn rust te pakken probeerde hij zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de tweede manche. Zondagochtend lag de temperatuur iets lager en hierdoor had hij ook meer vertrouwen in een beter resultaat. Hij kwam bij het vallen van het hek minder goed weg, maar wist dit goed te herstellen in de eerste twee bochten. Door slimme keuzes te maken in de eerste ronde kwam hij door op een keurige vijftiende plaats. Hij wist dit tempo lange tijd bij te houden maar halverwege de manche sloeg toch de vermoeidheid toe. Hierdoor zakte hij terug naar de twintigste plaats. Door in de laatste rondes op zijn tandvlees te bijten lukte het hem om deze plek te behouden en scoorde hiermee één EK punt.

Marcel zelf kijkt met gemengde gevoelens terug op het afgelopen weekend. ‘’Er zit meer in en ik zal er keihard aan blijven werken om het maximale eruit te halen,” aldus de teleurgestelde crosser uit Terschelling. Volgend weekend staat de volgende wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap op het programma in het Portugese Aguéda.

Daguitslag EMX250 Ottobiano:
1 Morgan Lesiardo 47 Pnt
2 Simone Furlotti 45 Pnt
3 Ruben Fernandez 38 Pnt
4 Nicholas Lapucci 35 Pnt
5 Ken Bengtsson 32 Pnt
24 Marcel Conijn 1 Pnt

Recent Posts