Marcel Conijn sluit seizoen af met podiumplaats in ONK MX2 in Boekel

By
In NK MX2

Marcel Conijn van het Gebben-van Venrooy-Kawasaki team is tijdens de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Boekel op een tweede plaats geëindigd. In zijn eerste jaar MX2 eindigde de rijder van Terschelling op een derde plek in de eindstand.

Vorig weekend stond de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap op het programma, deze werd verreden in Boekel. Het circuit lag er goed bij ondanks dat er voorafgaand nog wel wat regen gevallen was. In de tijdtraining zette Marcel een nette derde tijd neer en ging dus met een goed gevoel richting de start van de eerste manche.

De start van de eerste manche verliep prima, Marcel reageerde goed op het hek en stuurde zijn JM-getunede Kawasaki als eerste de bocht in! Na twee ronden nam Roan van de Moosdijk de koppositie over. Marcel kon Roan niet volgen maar liet zich niet gek maken en finishte op een keurige tweede plek.

De start van de tweede manche was wederom goed, deze keer stuurde Marcel zijn Kawasaki als derde de bocht in. Na een aantal ronden ging de tweede man in de fout en schoof Marcel een plekje op. Het circuit lag er inmiddels erg zwaar bij, maar Marcel hield het tempo er goed in. Het gat met leider René de Jong was net te groot om nog een aanval in te zetten. Dus Marcel eindigde ook in deze manche op een tweede plaats.

Met twee keer een tweede plek eindigde Marcel totaal ook op een mooie tweede plaats. In de eindstand van het ONK is Marcel op een derde plek geëindigd. Omdat dit Marcel zijn eerste seizoen is op de MX2 motor, kijkt hij terug op een mooi seizoen en is hij zeer tevreden met de derde plek in de eindstand. Het seizoen van 2017 is positief afgerond voor Marcel en zijn team en inmiddels zijn de voorbereidingen voor seizoen 2018 alweer in volle gang. Achter het team staan gelukkig nog steeds mensen en bedrijven die in Marcel geloven en hem verder willen brengen in zijn geliefde sport, die mag je nimmer vergeten, dus wil Marcel deze ook enorm bedanken en hopende dat ze in 2018 wederom mee willen doen.

Met de steun van de volgende mensen en bedrijven heeft Marcel een succesvol seizoen kunnen rijden:
Mijn vaste monteur en maatje Stefan Schra
Alle mensen van het Gebben-van Venrooy-Kawasaki Team
Camping Cupido
JM Tuning
Komen Installatiebedrijf, Kooyman grootverbruik
Spar Cupido Terschelling
Rederij Doeksen
Dirkson BV Terschelling
De club van 50

Langs deze weg wil ik gelijk gebruik maken van de gelegenheid om de KNMV en dan met name Marcel Hartman, Carlo Hulsen en Herjan Brakke te bedanken wat ze voor mij hebben betekent in de afgelopen jaren bij de Nationale en Internationale selectie.

Recent Posts