Marcel Conijn pakt punten tijdens eerste Dutch Masters of Motocross in Markelo

Marcel Conijn heeft zich tijdens de eerste DMoM wedstrijd in Markelo in de punten weten te rijden. De rijder van Terschelling scoorde de tweede manche een 18de plek. In de eerste manche kwam Marcel na een val niet verder dan een 27ste plek.

Het circuit van Markelo lag er na de vorstperiode en regenval toch erg goed bij. Omdat volgende week de 2e wedstrijd van het Wereld Kampioenschap in Valkenswaard verreden wordt, waren er vele buitenlandse rijders afgereisd naar Markelo. 56 rijders begonnen aan de training en alleen de snelste 40 kwalificeerden zich voor de wedstrijd. Marcel zat meteen lekker in zijn ritme en dit zorgde ervoor dat hij gelijk al een snelle tijd op de klok had staan. Hij probeerde zijn tijd nog te verbeteren, maar omdat het circuit snel zwaarder werd, lukte dat niet meer en sloot Marcel de training af met een 19de tijd.

Gemotiveerd stond Marcel aan de start van de eerste manche. Hij pakte een goede start en kwam de eerste ronde op een 21ste plek door. Lange tijd kon Marcel het tempo goed volgen en begon plaatsen goed te maken. Helaas kwam Marcel even later ten val en viel hij terug naar een 29ste plaats.
Door de val kwam Marcel niet meer lekker in zijn ritme en kreeg hij last van opgepompte armen.
Op karakter reed Marcel de manche uit en finishte als 27ste.

De start van de tweede manche verliep wat rommelig door 2 valpartijen in de eerste bocht. Toch lukte het Marcel om de eerste ronde op een 25ste plek door te komen. Het duurde net wat te lang voordat Marcel het juiste ritme te pakken had. Na ongeveer 10 min had hij het juiste tempo te pakken en begon naar voren te rijden. Het circuit was inmiddels erg zwaar geworden, maar Marcel hield het tempo erin tot het einde en dit resulteerde in een 18de plaats.

Met een 27ste en 18de plek eindigde Marcel op een 24ste plek in het dagklassement en was hij de 5e Nederlander tussen alle buitenlandse rijders.

Over 2 weken staat de eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap op het programma, deze wordt verreden op het Spaanse circuit Red Sand vlakbij Valencia.

Recent Posts