Helaas geen kwalificatie voor Marcel Conijn tijdens eerste EMX in Spanje

By
In EMX250

Marcel Conijn van het Gebben-van Venrooy team is er tijdens de eerste wedstrijd van Europees Kampioenschap niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de wedstrijd. De rijder van Terschelling kwam in de tijdtraining net 1 sec. tekort om zich rechtstreeks te kwalificeren. In de last chance race kwam Marcel op een 11de plaats liggend ten val, hierdoor zag hij een plek bij de eerste 4 in rook op gaan.

De eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap werd verreden op het Spaanse circuit Red Sand vlakbij Valencia. Er hadden zich 75 rijders aangemeld waarvan er 40 de wedstrijd mochten rijden. Marcel wist meteen dat dit geen gemakkelijke opgave zou worden, dit omdat het niveau van de EMX250 ook dit jaar weer erg hoog ligt. Maar desondanks ging Marcel vol zelfvertrouwen de training in.
In de vrije training zette Marcel meteen al goede tijden neer en toen de tijdtraining begon zette Marcel meteen aan. Het leek een goede ronde te worden, alleen ging het in de laatste sectie mis en maakte hij een kleine schuiver. Vervolgens probeerde Marcel ronde op ronde een goede tijd te zetten, maar helaas kwam hij net 1 seconde tekort voor een plek bij de eerste 18.

Via de last chance race kwalificeren de eerste 4 zich alsnog voor de wedstrijd. Marcel pakte een redelijke start en begon als 15de aan de wedstrijd. Na 2 ronden lag Marcel al op een 11de plek, maar helaas ging het mis. Bij het passeren van de 10de man kwam Marcel ten val en werd teruggeslagen naar een 30ste plek. Kwalificatie zat er dus niet meer in. Marcel gaf niet op zette nog een nette wedstrijd neer met goede rondetijden, om als 19de over de finish te komen.
Uiteraard was Marcel erg teleurgesteld, maar de verschillen zijn klein en Marcel zal hard werken om zich over 3 weken in Portugal wel te kwalificeren.

Marcel is nog een paar dagen in Spanje gebleven om te trainen op de hardere circuits en zal komende maandag, 2e paasdag, aan de start staan in Oldebroek voor de 2e Dutch Masters of Motocross wedstrijd.

Recent Posts