Marcel Conijn kent 2 moeilijke wedstrijden door griepvirus

Marcel Conijn van het Gebben-van Venrooy team heeft afgelopen weken door een griepvirus niet optimaal kunnen presteren. Tijdens de Dutch Masters in Oldebroek kwam Marcel maar 1 manche over de finish.

Afgelopen weekend ging het al weer iets beter en werd hij tijdens de ONK in Heerde 6de totaal in het dagklassement.
In de voorbereiding naar de 2e Dutch Masters wedstrijd leek er nog weinig aan de hand en Marcel ging vol vertrouwen van start in de training. Na een aantal keer aanzetten, zette Marcel een 19de tijd neer in de tijdtraining.
De start van de eerste manche was redelijk en Marcel begon op een 28ste plek aan de wedstrijd. Al snel reed Marcel naar voren en reed de top20 binnen. Helaas na 15min wedstrijd werd merkbaar dat Marcel verre van fit was. Marcel beet op zijn tanden en wist er nog 22ste plaats uit te halen. Tot overmaat van ramp was de transponder ook nog stuk gegaan, waardoor Marcel niet in de uitslag kwam.
Voor de 2e manche was Marcel nog niet goed hersteld, maar hij wou het toch proberen. Helaas merkte Marcel na een paar ronden al dat het rijden niet wou en besloot de wedstrijd te verlaten.

De week erna pakte Marcel rust om zijn lichaam goed te laten herstellen. Afgelopen zondag stond de 3e wedstrijd van het ONK op het programma in Heerde. Marcel voelde zich dit genoeg om hier weer van start te gaan.
In de tijdtraining ging de achterrem stuk, waardoor Marcel zonder achterrem een tijd moest zetten. Dit viel niet mee en Marcel moest genoegen nemen met een 23ste tijd. Omdat de wedstrijdmotoren al in de truck naar Portugal onderweg waren, beschikte Marcel niet over een reservemotor. Gelukkig kon het probleem verholpen worden voor de eerste manche.
Marcel pakte een goede start en kwam op een 10de plaats uit de eerste bocht. Het tempo lag meteen goed en Marcel passeerde de rijders voor hem. Halverwege de wedstrijd lag hij op een 5e plek en had hij zicht op een plek bij de eerste 3, helaas bleek toch dat Marcel nog niet 100% fit was en in de laatste 5 minuten zakte hij terug naar een 8ste plek.

De start van de 2e manche was iets minder en deze keer kwam hij rond een 18de plek uit de start. Het rijden ging ook nu weer goed en al snel lag Marcel al weer in de top10. Deze manche finishte Marcel ook op een 8ste plek.
Met 2x een 8ste plek werd Marcel 6de in de het dagklassement.

Komend weekend staat de 2e wedstrijd van het Europees Kampioenschap op het programma in Portugal.

Recent Posts