Marcel Conijn mist nipt het podium in ONK weekend

By
In NK MX2

Voor Marcel Conijn van het Gebben-van Venrooy team stonden er dit weekend twee ONK wedstrijden op het programma. In beide wedstrijden kende Marcel wat tegenslagen, waardoor hij zowel in Marum als in Mill op een 4e plek in het dagklassement eindigde.

Op Koningsdag stond traditiegetrouw een wedstrijd in Marum op de kalender. Marcel heeft het altijd erg naar zijn zin in Marum en dit was ook in de training snel te zien. Hij sloot de tijdtraining af met een eerste tijd!

In de eerste manche kwam Marcel redelijk uit de start en begon de manche op een 7e plaats. Al snel reed Marcel naar voren en zo lag hij halverwege al op een 3e plek. Helaas schoof Marcel onderuit toen hij in gevecht was om de tweede plek. Hij kon de motor snel oppakken en hervatte op een vierde plek de wedstrijd. Hij probeerde nog de aansluiting te krijgen, maar de eerste 3 waren te ver weg en zo eindigde Marcel een op een 4e plaats.
Bij de start van de tweede manche was Marcel te gretig en reed zich vast in het hek. Als allerlaatste begon hij aan de wedstrijd, maar door snel een goed tempo te pakken kwam Marcel de eerste ronde al door op een 16e plek. De een na de ander werd ingehaald en zo eindigde Marcel nog op een zeer nette 4e plek. Marcel was erg tevreden over het rijden deze dag, maar er had zeker meer in gezeten dan een 4e plek totaal.

2 dagen later stond er weer een ONK op het programma, deze werd verreden in Mill.
In de tijdtraining zat het allemaal erg dicht op elkaar en Marcel had even de snelste tijd in handen. Uiteindelijk sloot Marcel de training af op een 5de plek.
De start van de eerste manche was niet goed en tot overmaat van ramp kwam Marcel ook nog ten val in de eerste ronde. Dus wederom moest Marcel een inhaalrace rijden. Inhalen was erg lastig op dit circuit, dus de eerste ronden had Marcel moeite om naar voren te komen. Na enkele ronden had Marcel de juiste lijnen gevonden en reed hij sterk naar voren. Door het tempo hoog te houden tot het einde kreeg Marcel de top10 in het zicht. Door in de laatste ronde zijn snelste ronde te noteren, lukte het Marcel nog om op een 7e plek te finishen.
De start van de 2e manche was veel beter en Marcel begon op een 3e plek aan de wedstrijd. Marcel kwam niet lekker in het ritme en waarschijnlijk had de inhaalrace van de eerste manche iets te veel energie gekost. Deze manche moest Marcel dus genoegen nemen met een 5e plek. Met een 7de en 5de plek eindigde Marcel ook deze wedstrijd op een 4e plek.

Volgend weekend wordt de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross verreden, ook op het circuit van Mill.

Recent Posts