Marcel Conijn scoort goed tijdens derde Dutch Masters wedstrijd in Mill

Afgelopen weekend stond Marcel Conijn van het Gebben-van Venrooy team aan de start in Mill voor de derde wedstrijd van het Dutch Masters of Motocross Kampioenschap. Marcel had een goede dag en reed zich 2x ruimschoots in de punten. Zowel de eerste als tweede manche kwam Marcel op een 16de plek over de finish.

Door het mooie weer lag het circuit er perfect bij. In de training voelde Marcel zich meteen thuis op het circuit en zette meteen een scherpe tijd neer. Lange tijd had hij de 19de plek in handen. In de laatste minuten zette Marcel nog één keer aan en verbeterde zijn tijd nog weer met een halve seconde, hierdoor schoof hij op naar een 15de plek. Gezien het sterke deelnemersveld was Marcel hier dik tevreden mee.

De start van de eerste manche was redelijk en Marcel kwam de eerste ronde op een 20ste plek door. Hij ging meteen het gevecht aan met de rijders voor hem en had lange tijd een mooie strijd om de 14de plek. In de eindfase van de wedstrijd moest Marcel toch wat meters toegeven en werd zo op een mooie 16de plek afgevlagd.

De start van de tweede manche was beter en Marcel kwam nu als 15de uit de eerste bocht. Het circuit lag er inmiddels erg zwaar bij en Marcel had wat moeite om het juiste ritme te pakken. Hierdoor verloor Marcel de aansluiting met het groepje dat in strijd was om de 12de plek. Gecontroleerd reed Marcel deze manche uit op een 16de positie.
Met 2 keer een 16de plaats eindigde Marcel ook op een 16de plek in het dagklassement. Na de nulscores in Oldebroek had Marcel een goed resultaat nodig om in de tussenstand nog wat te stijgen, om zich zo te kwalificeren voor de laatste wedstrijd. De finale wordt ook dit jaar weer verreden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde en hier zal Marcel dus ook van start gaan.

Komend weekend reist Marcel af naar Letland voor de derde wedstrijd van het Europees Kampioenschap.

Recent Posts