Marcel Conijn scoort EK punten in Letland

By
In EMX250

Marcel Conijn van het Gebben-van Venrooy team is erin geslaagd EK punten te pakken in de 3e wedstrijd van het Europees Kampioenschap. De eerste manche kwam Marcel als 23ste over de finish, de 2e manche eindigde hij als 17de en scoorde hiermee 4 EK punten.

Dit weekend stond er weer een wedstrijd om het Europees Kampioenschap op het programma en deze werd verreden in het Letse Kegums. Er waren 50 rijders afgereisd naar Letland wat betekende dat er in 1 groep getraind werd.

Marcel begon goed aan de tijd-training en had meteen een goed tempo te pakken. Al snel had hij een 17de tijd in handen. De baan lag er lastig in en Marcel kreeg al wat last van de onderarmen. Hierdoor zette Marcel niet meer aan eindigde hij op een 20ste plek. Dit betekende dat hij zich ruimschoots gekwalificeerd had voor de wedstrijd. 

Voor de eerste manche werden er wat aanpassingen aan de motor gedaan en bij het vallen van het hek zat Marcel er meteen goed bij. Helaas stond hij iets te ver naar buiten en kon zo niet goed de eerste bocht aansnijden en begon de manche op een 22ste plek. Marcel kon het tempo goed aan en streed lang mee voor een plek bij de eerste 20. Op het eind van de wedstrijd moest hij toch iets toegeven en eindigde zo op een 23ste plek. 

De start van de 2e manche was een stuk beter en Marcel kwam als 3e uit de eerste bocht. Helaas kwam hij in de 2e bocht iets in de verdrukking waardoor hij op plek 10 aan de wedstrijd begon. In het begin had Marcel wat moeite om het hoge tempo te volgen. Gelukkig kon hij toch de aansluiting houden en hield zich zo staande in de groep wat streed om de punten. Marcel moest knokken tot de laatste minuut, maar dit resulteerde wel in een mooie 17de plek! En hiermee scoorde hij zijn eerste punten van het seizoen. 

Met een 23ste en 17de plek eindigde Marcel op een 20ste plek in het dagklassement. 

De volgende wedstrijd van het Europees Kampioenschap is op 2&3 juni en zal worden verreden in het Engelse Matterly Basin.

Recent Posts