Marcel Conijn op het podium bij ONK wedstrijd in Harfsen

By
In NK MX2

Voor Marcel Conijn van het Gebben-van Venrooy team stond dit weekend een ONK wedstrijd op het programma in Harfsen. De eerste manche kwam Marcel op een 5e plek over de finish, de 2e manche deed hij het veel beter en werd hij 3e. In het dagklassement eindigde Marcel op een 2e plek en scoorde daarmee zijn eerste podium van het jaar.

Op het circuit van Harfsen werd onder zonnige omstandigheden de 8ste wedstrijd van het ONK kampioenschap verreden. De training begon meteen goed voor de rijder van Terschelling en hij zette een nette 3e tijd op de klok.

De start van de eerste manche verliep niet helemaal lekker en Marcel kwam als 10e door in de eerste ronde. Omdat hij niet lekker in het ritme kwam, duurde het te lang voor hij de rijders voor zich passeerde. Halverwege de manche was hij opgeklommen naar een 5e plek. Het gat naar de top 4 was inmiddels te groot geworden en Marcel moest genoegen nemen met een 5e plek.

De start van de 2e manche was veel beter en Marcel kwam als tweede man uit de eerste bocht. Na de eerste ronde lag Marcel op een 3e plek. Het tempo van de eerste twee rijders was net te hoog voor Marcel, dus er viel een klein gaatje. Achter hem viel er echter ook een klein gat en zo wist Marcel gecontroleerd naar een 3e plek te rijden. 

De winnaar van de 2e manche werd na afloop gediskwalificeerd, hierdoor schoof Marcel een plekje op en werd hij met een 5e en 2e plek totaal 2 in de daguitslag.

De komende 2 weken worden er 2 wedstrijden verreden om het Europees Kampioenschap in Frankrijk en Italië. Dit betekenen dus een paar drukke weken voor Marcel en zijn team.

Recent Posts