Marcel Conijn houdt goed gevoel over aan start van het Italiaans Kampioenschap

Marcel Conijn van het Gebben van Venrooy Kawasaki team heeft een goed gevoel overgehouden aan de eerste wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap in Riola Sardo. Voor Conijn was dit na zijn bovenbeenbreuk van in 2018 weer zijn eerste grote wedstrijd waarin hij aan de start kwam.

Na een intensieve voorbereiding begon Marcel met vertrouwen aan de tijdtraining. Het juiste gevoel was al snel gevonden in het diepe zand en dit zorgde ervoor dat hij gelijk in zijn eerste snelle ronde een tijd neer kon zetten. ‘’Later in de sessie heb ik mijn tijd nog iets verbeterd en sloot de training af als tiende,’’ vertelt Marcel.

De wedstrijd bestond uit een MX2 manche en een superfinale. De MX2 manche begon niet volgens plan. Marcel voelde dat hij in de beginfase niet sterk reed, maar slaagde erin om het juiste ritme te vinden waardoor hij steeds verder naar voren kwam. Hij knokte door tot aan de finishvlag en kwam als zestiende over de finish, waarmee hij zich kwalificeerde voor de superfinale. ‘’In de superfinale was mijn start tussen de 450 machines niet goed maar ik ben mijn eigen wedstrijd gaan rijden en dit pakte goed uit. Ik finishte als eenentwintigste en was hiermee de achtste MX2-rijder. Het was een goed weekend voor mij, waarin ik veel heb geleerd.’’

Volgend weekend staat de tweede wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap op het programma in Ottobiano waaraan Marcel deel zal nemen!

MX2 manche:
1 Jorge Prado
2 Mikkel Haarup
3 Mattia Guadagnini
4 Ben Watson
5 Michele Cervellin
16 Marcel Conijn

Superfinale:
1 Antonio Cairoli
2 Tim Gajser
3 Jorge Prado
4 Gautier Paulin
5 Romain Febvre
21 Marcel Conijn

Foto: Offroadproracing

Recent Posts