Marcel Conijn zet door in het Italiaans Kampioenschap in Mantova

Marcel Conijn van het Gebben van Venrooy Kawasaki team heeft tijdens de derde wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap MX2 in Mantova weer veel geleerd. Het rijden in de MX2 manche ging niet makkelijk maar de crosser uit Terschelling gaf niet op en wist er een dertigste plaats uit te halen.

Met een goed gevoel begon Marcel aan de dag en al snel had hij een goed ritme gevonden op het zanderige circuit van Mantova. ‘’Ik kon gelijk in de eerste ronde een goede tijd neerzetten. Daarna heb ik nog een aantal keren aangezet maar slaagde er niet meer in om mijn tijd te verbeteren waardoor ik mijzelf als negentiende kwalificeerde,’’ vertelt Marcel.

In de MX2 manche wist Marcel vanaf een lastige positie een redelijk goede start te pakken en kon net buiten de top twintig aan de wedstrijd beginnen. Gelijk merkte Marcel dat het rijden niet lekker ging. ‘’Het rijden was erg stijf en hierdoor kreeg ik last van harde onderarmen. Ondanks dit vocht ik door en probeerde er het beste uit te halen. Uiteindelijk finishte ik als dertigste maar ik heb veel geleerd en ik weet waar ik nog aan moet werken voordat het seizoen in maart echt begint.’’

Omdat de beste twintig rijders zich kwalificeerden voor de superfinale, zat de dag erop voor Marcel. In de komende weken zal Marcel zijn voorbereiding op het naderende seizoen verder zetten.

Uitslag MX2 manche Italiaans Kampioenschap Mantova:
1 Jorge Prado
2 Brian Moreau
3 Tom Vialle
4 Jago Geerts
5 Stephen Rubini
30 Marcel Conijn

Recent Posts